Skok na vsebino

Nekega decembrskega dne

Josie Silver
NEKEGA DECEMBRSKEGA DNE

 

Prevod: Daša Perme Jurjavčič
Založba: Mladinska knjiga, 2019
Žanr: ljubezenski roman, božična zgodba

 

 

NEKEGA DECEMBERSKEGA DNE Josie Silver

Prikupna zgodba, ki jo preberete na mah!

Josie Silver iz Velike Britanije je avtorica romana Nekega decembrskega dne. Svojo romantično dušo, pa je kot sama pravi, izlila naravnost v svoj prvenec. Laurie je mlada ženska, ki je prepričana, da ljubezen na prvi pogled ne obstaja. Medtem, ko je njena najboljša prijateljica Sarah vsa navdušena nad romantično ljubeznijo in vedno kot iz škatlice. Skupaj bivata in med njima je skorajda sestrska vez. Laurie pa se nekega hladnega decembrskega pelje z avtobusom in ta vožnja ji življenje obrne na glavo.

Na zložljivem stolu avtobusne postaje je sedel fant. Gotovo ni čakal našega avtobusa, saj je bil zatopljen v knjigo s trdimi platnicami. V oko mi je padel, ker se sploh ni zmenil za prerivanje pred sabo. … Nisem razločila njegovega obraza, dobro sem videla le peščene lase, daljše, vendar postrižene, da so mu čez čas najbrž začeli že valovati. Nosil je volnen mornarski plašč in šal, ki mu ga je po vsej verjetnosti nekdo spletel. … Ne vem, da ali je njegovo pozornost pritegnila moja roka ali bleščeči uhani ženske s prhljajem, toda nenadoma je dvignil pogled in nekajkrat pomežiknil, ko se je zazrl proti meni. Vame. Strmela sva drug v drugega in nisem mogla odmakniti pogleda. … Zgrabila me je neustavljiva želja, da bi pohitela ven in se mu približala. (str. 9–10)

En sam pogled, ki si ga Laurie še leto zatem ni mogla izbiti iz glave. Vse leto je ob pomoči Sarah iskala tega moškega, a vsi so mu bili le podobni. Potem pa se je v njeni bližini pojavil na čisto nepričakovani način… Sarah ji ga je predstavila kot svojega fanta, čez leto dni, na božični zabavi. Laurie je samo strmela, zdelo se je, da je fant, v katerega se je pred letom dni zaljubila na prvi pogled, ni prepoznal in sedaj je ta obraz končno dobil ime, Jack. Neskončno sladko je zvenelo na njenih ustnicah, a je bilo prepovedano. Bil je fant njene najboljše prijateljice. Medtem, ko je Sarah lebdela na krilih sreče, se je Laurie vse bolj zapirala vase. Odločila se je potovati po svetu in se čimbolj odmakniti od srečnega para ter razmišljanja o lastni stiski. Neuslišani ljubezni. Življenje pa ji je na pot pripeljalo Oscarja, premožnega bančnika, ki ji je pot tlakoval z rožicami. Bo Laurie ob njem popolnoma pozabila na Jacka? Bo zmogla? Ko z Oscarjem zaživita skupaj, se odločita tudi poročiti. A menim, da pomisleki tik pred usodnim da, niso dober znak… Njun odnos z Oscarjem nima srečnega konca. Ga bo imela Sarahina in Jackova ali pa bodo prazniki in snežinke, ki nežno naletavajo na glave mladih zaljubljencev poskrbele za pravo čarovnijo in končno dale prosto pot pravi ljubezni?

Res prikupna zgodba, ki jo prebereš na mah in knjižničarke zase vemo, da jo bomo vsak december znova vzele v roke in se spomnile tistih nevidnih darov življenja, ki so zares pomembni – zdravje, upanje, ljubezen, prijateljstvo in mir.

 

SIGNATURA:
O 82-311.2 Silver, J., Nekega decembrskega dne

Tags

Priporočamo - odrasli

Ni več priporočil

Priporočamo - mladina

Ni več priporočil
Image

Knjižnica Lenart

 

Nikova ulica 9
2230 Lenart

 

Tel.: 02 720 06 25
GSM: 031 571 682

 

E-pošta: info@knjiznica-lenart.si

Delovni čas

Odpiralni čas
Knjižnice Lenart:

Ponedeljek: 8.00 - 16.00
Torek: 8.00 - 16.00
Sreda: 8.00 - 18.00
Četrtek: 8.00 - 18.00
Petek: 7.00 - 15.00
Sobota: 8.00 - 12.00

 

 

 

Delovni časi krajevnih knjižnic

Delovni čas KK Voličina:

Ponedeljek: 14.00 - 16.00

Tel. št.: 02 720 06 25

Delovni čas Knjižnice Cerkvenjak:

Torek: 14.00 - 16.00

Tel. št.: 02 720 06 25

Delovni čas Knjižnice Sveta Ana:

Torek: 14.30 - 16.30

Tel. št.: 02 729 58 75

Občina Lenart
Občina Sveta Ana
Občina Cerkvenjak
Občina Sveta Trojica
Občina Sveti Jurij v Slovenskih Goricah
Občina Benedikt
Skok na vsebino