Zaboj

Camilla Läckberg, Henrik Fexeus
ZABOJ
 
Prevedla: Danni Stražar
Založba: Učila International, 2021
Žanr: kriminalni roman, psihološki triler
 
 

 

 Zaboj Naslovnica

 

To bo njegov najboljši trik do zdaj!
Mina Dabiri je policijska inšpektorica, ki sta jo avtorja zaznamovala s posebno boleznijo. Delo je
izpeljano kot prvi del v spremni besedi napovedane serije, pri kateri je priljubljena švedska avtorica združila moči s psihologom in mentalistom. Zagotovo gre ravno zaradi omenjenega pisateljskega dvojca za poseben triler, kjer so radovednim očem bralca delno razkriti trki, ki jih sicer lahko uzremo na velikih iluzionističnih odrih. Mina in iluzionist Vincent v romanu združita moči med preiskovanjem brutalnih umorov, ki spominjajo na spodletele čarovniške trike. Nekdo jih je izrazito skrbno načrtoval.
Preplet dveh dogajalnih prostorov in časov, preteklosti ob koncu razkrite družine ter sedanjosti, ustvarja napetost, ki vztraja vse do zadnjega poglavja, kjer je šele razkrito resnično ozadje krutih zločinov, ki pretresajo Stockholm. Pozorni bodimo na otroštvo naših otrok, le-to lahko zaznamuje njihova življenja za vselej! Razplet nas poduči prav o tem...
 
On sam je lahko zamenjal položaj z nekom. Postal je nekdo drug. To je bila boljša zgodba. Ošinil je sliko v odprti knjigi, ki je ležala zraven načrta. Dve osebi sta se smehljali in bili deležni aplavza. Moral bo najti pomočnika. Na Jane lahko kar pozabi. Toda z novimi merami, ki jih je izračunal po načrtu, bo mama z lahkoto imela dovolj prostora v zaboju. Zelo bo presenečena in nadvse ponosna nanj. Končno bo lahko tudi sama čarala. Za vsak primer je še enkrat preveril mere. To bo njegov najboljši trik do zdaj. (str. 214)

 

 

Signatura:
O 82-312.4 Läckberg, Camilla, Zaboj

Tags