Rasli smo s knjigo!

KVIZ Rastem s knjigo WEB

V Knjižnici Lenart že od leta 2006 izvajamo nacionalni projekt za spodbujanje branja Rastem s knjigo. V šolskem letu 2006/2007 je Ministrstvo za kulturo pričelo projekt izvajati, leta 2009 ga je prevzela Javna agencija za knjigo RS. Namenjen je učencem sedmih razredov in srednješolcem v prvih letnikih.

 

Na našem območju je sedem osnovnih šol, s katerimi tudi sicer dobro sodelujemo. V prej omenjenem projektu smo tudi v tem šolskem letu sodelovali z vsemi šolami na območju UE Lenart – za branje smo skušali navdušiti okoli 200 sedmošolcev in sedmošolk. Le-ti so prejeli v projektu izbrano knjigo – Kako dolg je čas Mateta Dolenca, promocijski material o lastnostih splošnih knjižnic in kviz, ki ga vsako leto pripravimo ob izbrani knjigi v projektu. Za pet šol smo v času epidemije pripravili virtualno predstavitev, eno šolo smo obiskali, trije sedmi razredi pa so nas obiskali v Knjižnici Lenart.

 

HVALA mentorjem, šolskim knjižničarjem, knjižničarkam, učiteljem in učiteljicam ter ravnateljem za dobro sodelovanje v projektu! S knjigo bomo k rasti sedmošolcev in sedmošolk skupaj prispevali spet v prihodnjem šolskem letu.

Tags