Knjižničarji v želji po novih znanjih

Knjižničarji iz dneva v dan, sploh pa v tem negotovem obdobju, stremimo k celostnemu delovanju knjižnice po meri uporabnikov.

Z začetkom novega šolskega leta smo tudi mi zagrizli v nove seminarje, praktične delavnice, knjižne čajanke…

Septembra nas je pot vodila v Ljubljano, kjer smo se udeležili strokovne srede, v organizaciji Mestne knjižnice Ljubljana, ob začetku nove bralne sezone.

Udeležili smo se 2.eFesta, ki ga je pripravila Osrednja knjižnica Celje, kjer smo slišali predvsem o digitalizaciji in avtomatizaciji.

Pritegnil nas je tudi celotedenski sklop predavanj strokovnega dogodka ABC bralne pismenosti III., ki so ga pripravili v Mariborski knjižnici.

Na razpis Združenja splošnih knjižnic za nagrado za najboljše projekte splošnih knjižnic 2021 smo prijavili dva projekta – Razkrito med platnicami, radijsko rubriko in Spregledano v objektivu, sklop virtualnih razstav.

Direktorica Knjižnice Lenart, Petra Kranvogel Korošec, se je udeležila večdnevnega izobraževanja direktorjev splošnih knjižnic v Rogaški Slatini. Direktorji so na dogodku spregovorili o oblikovanju strateškega dokumenta knjižnic in prisluhnili predstavitvam dobrih praks.

Prisluhnili smo tudi mesečnim bralnim čajankam v izvedbi Društva Bralna značka Slovenije.

S prispevki o prebranem sodelujemo na portalu Dobre knjige in objavljamo na spletni strani Knjižničarske novice.

Tags