SeM@For – Ste ga že prelistali?

Novembra 2020 je izšla prva številka glasila članic Sekcije za mladinsko knjižničarstvo pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije – SeM@FoR. Slovenske bibliotekarke, pravljičarke in strokovnjakinje iz služb za delo z mladimi bralci Liljana Klemenčič, Lea Hedl, Maja Kenda in Lavra Tinta so članice uredniškega odbora novega glasila, pod vodstvom predsednice sekcije in glavne urednice, Urške Bonin.

 

O pomenu bralne vzgoje v predšolskem obdobju. O branju med osnovnošolci in zanimive ideje za bralno motivacijo le-teh za pedagoške delavce ter šolske knjižničarje. Motivacija mladih za obisk knjižnic. Dobre prakse slovenskih knjižnic. To in še več v čisto svežem glasilu sredi bibliotekarskega sveta, ki ga toplo pozdravljamo tudi v našem kolektivu.

 

"V glasilu vidimo enkratno priložnost za lažje uresničevanje svojega poslanstva. Želimo si, da tudi sami aktivno sodelujete pri izgradnji vsebine, zato bomo z veseljem in ponosom v glasilu delili vaše zgodbe o uspehu. Zahvaljujemo se vam, da skupaj z nami gradite pozitivno samopodobo slovenskega mladinskega knjižničarja." (iz glasila; Urška Bonin, predsednica Sekcije za mladinsko knjižničarstvo pri ZBDS)

SeM@FoR lahko prelistate NA TEJ POVEZAVI. Mi pa se že veselimo prihodnje številke.

 

 

Tags