Natečaj za najlepšo ilustracijo pravljic

NATEČAJ ZA NAJLEPŠO ILUSTRACIJO PRAVLJIC

 

Zakaj imajo knjige ilustracije? Ali črke, besede, stavki in odstavki niso dovolj?

Je vsaka ilustracija le v okras napisani zgodbi? Ali pa so ilustracije bistven del knjige?

Si sploh lahko predstavljate svojo najljubšo slikanico brez ilustracij? Vsaka ilustracija namreč soustvarja besedilo.Ilustrator pa bralcu pričara zgodbo.

 

Kulturno društvo Babičina skrinja Lenart skupaj s Knjižnico Lenart in Založbo Kreativna Pika razpisuje natečaj za ilustracije izbranih treh pravljic z natečaja Pravljice iz skrinje domišljije: Gospod iz Petovie, Marko in vila Sonja, Darilo za Rozi, ki so bile objavljene v prejšnji številki Ovtarjevih novic (junij 2020). Izbrane pravljice so objavljene tudi na spletni strani Knjižnice Lenart.

Izbrano pravljico lahko ilustrirate v poljubni tehniki. Tudi format lahko izberete sami, a naj ne presega velikosti A4.

Svojim ilustracijam ne pozabite priložiti kopije besedila in napisati svojega imena in priimka in naslova. Likovna dela pošljite najpozneje do 15. 11. 2020 na naslov: KD Babičina skrinja Lenart, Ribiška pot 6, 2230 Lenart.

Likovna dela bo pregledala strokovna komisija v sestavi: Natalija R. Črnčec in Zdenka Šulin in Petra Kranvogel Korošec. Komisija bo nagradila najboljša dela. Ilustracije bodo ob zaključku natečaja razstavljene v Avli J. Hudalesa na Občini Lenart.

 

Ilustracija natečaj

 

Ilustracija: Nina Šulin, iz slikanice Miška šepetalka

 

Tags