Podelili smo 42 bralnih in filmskih značk

IMG 1592

 

Fotografije dogodka si lahko ogledate s klikom na sliko.

V Knjižnici Lenart smo podelili 42 bralnih in filmskih značk

 

V Knjižnici Lenart smo ob zaključku 9. sezone Bralne značke za odrasle in 2. sezone Filmske značke pripravili literarni večer v družbi Zorana Šteinbauerja in Irene Demšar.

 

V četrtek, 25. maja, prav na dan mladosti sta lokalni avtor, Zoran Šteinbauer iz Voličine in naturopatinja, hipnoterapevtka Irena Demšar predstavila svojo knjigo Šepetanja src med korono. Zoran je leta 2020 na Irenino pobudo pričel pisati dnevnik o lastnem doživljanju obdobja epidemije, k temu pa dodal izpovedi in mnenja svojih prijateljev in znancev o negotovem času, ki so ga preživljali vsak na svojem delovnem mestu in v svojem domačem okolju. Ob tem Zoran razkriva tudi doživljanje svojih staršev, ki sta sredi jeseni življenja na obdobje epidemije gledala vsak po svoje in se čudila, čemu jih nihče več ne obišče.

 

Irena pa se je odpravila po Caminu in prav tako popisovala svoja doživljanja ter občutke na poti, za katero pravi, da je izjemnega pomena lasten ritem hoje. Svoje misli pa je najbolje umirila z molitvijo ter tako lažje premagovala dnevno prehojene kilometre. »Največ sem jih dnevno prehodila 43.« pove Irena, ki pot po Caminu prejela za darilo ob 19. obletnici prijateljstva.

 

»Resnična škoda se mi zdi, da generacija naših otrok v splošnem ne zna ceniti knjig, kot so jih znali naši predniki. Računalniki in telefoni izrivajo pisano in tiskano besedo. Naredimo vsak zase nekaj, kar bi naredilo preboj na področju branja knjig! Znanje, ki ga dobimo iz knjig, je vrednota, ki nam je nihče nikoli več ne more vzeti.« sta naše bralke in bralce ter nas knjižničarke spodbudila k poudarjeni bralni vzgoji mladih rodov.

 

Bralno in filmsko značko je to sezono v Knjižnici Lenart zaključilo 42 oseb, med njimi nastarejša bralka šteje več kot 90 let. Priznanja in nagrade so jim podelili Zoran, Irena in direktorica Knjižnice Lenart, Petra Kranvogel Korošec. »Spoštovane bralke in bralci, s podarjenimi modrimi dežniki želimo, da modro letite skozi prihodnje dni, kakor smo letos leteli z izbrano kratko prozo in poezijo.« je povedala direktorica in čestitala vsem s spodbudo za branje tudi v naslednji, jubilejni sezoni, v katero bodo vključili tudi predstavljeno knjigo.

 

Dve svoji sliki je na prizorišču dogodka razstavila slikarka, ki zadnja leta biva in ustvarja v Lenartu, Jerneja Doler. Z glasbo pa je dogodek dopolnila Mateja Predikaka Toš, ljubiteljska kulturnica in glasbenica iz Vitomarcev, ki se je ob spremljavi kitare predstavila tudi s svojo avtorsko pesmijo.

 

Knjiga Zorana Šteinbauerja in Irene Demšar je na voljo v Knjižnici Lenart, vendar zaradi zanimanja zanjo priporočamo rezervacije.

 

Tags
Image

Knjižnica Lenart

Nikova ulica 9
2230 Lenart

Tel.: 02 720 06 25
GSM: 031 571 682

E-pošta: info@knjiznica-lenart.si

Delovni čas

Odpiralni čas
Knjižnice Lenart:

Ponedeljek: 8.00 - 16.00
Torek: 8.00 - 16.00
Sreda: 8.00 - 18.00
Četrtek: 8.00 - 18.00
Petek: 7.00 - 15.00
Sobota: 7.00 - 12.00

 

 

 

Delovni časi krajevnih knjižnic

Delovni čas KK Voličina:

Ponedeljek: 14.00 - 16.00

Tel. št.: 02 720 06 25

Delovni čas Knjižnice Cerkvenjak:

Torek: 14.00 - 16.00

Tel. št.: 02 720 06 25

Delovni čas Knjižnice Sveta Ana:

Torek: 14.30 - 16.30

Tel. št.: 02 729 58 75

Občina Lenart
Občina Sveta Ana
Občina Cerkvenjak
Občina Sveta Trojica
Občina Sveti Jurij v Slovenskih Goricah
Občina Benedikt