E-knjižnica Biblos

Bibloa

 

Biblos je sistem za izposojo elektronskih knjig. Za člane knjižnice je izposoja brezplačna.


Spletno eKnjižnico Biblos si lahko ogledate tudi na povezavi eKnjižnica BIBLOS.

 

Za prijavo v e-knjižnico Biblos potrebujete:

uporabniško ime, ki je sestavljeno iz akronima knjižnice (siklnt) in vaše članske številke PRIMER: siklnt000123geslo, ki ste ga prejeli za storitev Moja knjižnica.

 

O izposoji

Po prijavi v sistem si izposodite izbrano knjigo s klikom na gumb Izposodi si. Izposoditi si je možno 4 e-knjige. Rok izposoje je 14 dni. Podaljšanje ni možno, možna je ponovna izposoja ter predčasno vračilo. Po poteku roka izposoje je dostop do e-knjige prekinjen.

 

E-knjige je možno prebirati na:

  • osebnem računalniku – s programom Adobe Digital Editions,
  • tabličnem računalniku ali pametnem telefonu z operacijskim sistemom iOS ali Android (z brezplačno aplikacijo Biblos),
  • elektronskem bralniku, ki podpira Adobe DRM zaščito, ePub format e-knjig in omogoča dostop do brezžičnega omrežja (Wi-Fi).

 

Uporaba na mobilnih napravah

Na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu z operacijskim sistemom Android ali iOS: naložite si aplikacijo Biblos2, aplikacijo avtorizirajte z uporabniškim imenom in geslom (glej zgoraj). Povezave do aplikacij:

Elektronsko knjigo si izposodite na spletni strani www.biblos.si. (Postopek prijave glej zgoraj)

Več o Biblosu si lahko preberete na strani Pogosta vprašanja.

 

BIBLOSOV KLICNI CENTER

Zaradi povečanega povpraševanja za e-knjige je podkrepljena podporna ekipa, ki sprejema vprašanja in pobude po telefonu in e-pošti. Na voljo so od ponedeljka do petka med 10. in 17. uro.
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. Telefon: (01) 200 37 05
Biblos je tudi eKnjigarna, ki omogoča nakup e-knjig in izposojo e-knjig, ki ni odvisna od članstva v knjižnici. Storitev se zaračunava po ceniku ponudnika. 

 

 

Prosto dostopne e-zbirke

 

                     Domace Novice   

Domače novice
Knjižnica Lenart je v okviru urejanja svoje domoznanske zbirke digitalizirala lokalni slovenjegoriški časopis – »Domače novice«, s katerim se je priključila spletnemu portalu dLib, Digitalni knjižnici Slovenije.

Fran

 

Fran
Portal Fran združuje slovarje, slovenistične jezikovne vire in portale, ki so nastali ali še nastajajo na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, ter slovarje, ki so v okviru dela na tem inštitutu dobili digitalno obliko. Omogoča tudi iskanje po drugih izbranih slovenskih jezikovnih korpusih. Namen portala je omogočiti dostop do slovarskih informacij čim širšemu krogu uporabnikov, zato omogoča tako povsem preproste kakor tudi zelo kompleksne poizvedbe.

 Dlib  

dLib
Digitalna knjižnica Slovenije omogoča enostaven dostop do znanja in kulturnih zakladov (knjig, rokopisov, slik, zemljevidov itd.).

 Kamra

 

Kamra
Digitalizirana kulturna dediščina slovenskih pokrajin

 DKUM

 

Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru
je zbirka diplomskih,magistrskih in doktorskih nalog s polnim tekstom. V njej najdete tudi nekatere znanstvene časopise in zbirke Univerze v Mariboru.

 EUROPEANA  

Europeana
Evropska digitalna knjižnica z digitaliziranimi slikami, besedili ter zvočnimi in video posnetki.

 Great War 1914 1918  

Europeana 1914- 1918
Digitalni arhiv družinske zgodovine v 1. svetovni vojni.

 

 

Knjižnica Sv. Ana

Leta 2013 je v prostorih Osnovne šole Sveta Ana del knjižnih polic napolnila Knjižnica Sveta Ana, enota Knjižnice Lenart, ki zagotavlja pester nabor literature in leposlovja ter je tako nepogrešljiv vir osnovnošolcem pri pripravi raziskovalnih nalog. Knjižničarka Anja z veseljem svetuje zanimivo branje za vse generacije, pravljice iz polic za mladino pa v sklopu bibliopedagoških dejavnosti odmevajo tudi v prostore Vrtca Sveta Ana in v osnovnošolske klopi.

E-zbirke z oddaljenim dostopom

Knjižnica Lenart vam omogoča dostop z oddaljenih lokacij do spletnih servisov, za katere imamo dovoljenje po licenčni pogodbi s ponudniki.
Storitev lahko uporabljajo vsi člani Knjižnice Lenart.
Geslo je namenjeno izključno za vašo osebno uporabo in je enako geslu v Moji knjižnici. Če gesla še nimate, se oglasite v knjižnici.


 

pressreader

 

PRESSREADER
Zbirka omogoča dostop do več kot 6.000 časopisov in revij iz več kot 100 držav v več kot 60 jezikih. Dostopni so najpomembnejši svetovni časniki, v slovenskem jeziku so na voljo Večer, Dnevnik in Nedeljski dnevnik.

EBSCO Host  

EBSCO Host
Dostop do polnih besedil strokovnih člankov v angleškem jeziku s področja humanistike, managementa, izobraževanja, medicine, ekonomije iz mednarodno priznanih serijskih publikacij (The Times, National Geographic, Financial World, Media, Men's Health…).

 

 IUS info  

IUS info
Zbirka polnih besedil celotne slovenske zakonodaje, veljavne evropske zakonodaje, register predpisov RS, strokovni članki iz Pravne prakse, Podjetja in delo, judikati Vrhovnega, Višjega in Ustavnega sodišča, pravni viri doma in po svetu.

 

 Find info

 

FIND info
Je finančni, računovodski in davčni informacijski sistem, ki povezuje zbirke obsežnih strokovnih vsebin, podatkov, obrazcev in pripomočkov s področij financ, davkov in računovodstva. Portal temelji na preizkušeni tehnologiji portala IUS-INFO, ki zagotavlja uporabnikom kakovostne, strokovne in ažurne dokumente ter informacije.

 
                            Britanica

BRITANICA
Enciklopedija v angleškem jeziku z dolgoletno tradicijo, ki izhaja že od leta 1768, zadnja leta le še v elektronski obliki. Prinaša veliko število strokovnih člankov, slik, animacij, video posnetkov, zemljevidov... Vsebine so glede na zahtevnost razdeljene v sklope za otroke, dijake in odrasle uporabnike.


 
Knjižnica Cerkvenjak

V Občini Cerkvenjak je 15. novembra 2012, tik ob prostorih Osnovne šole Cerkvenjak-Vitomarci, svoja vrata odprla Knjižnica Cerkvenjak, enota Knjižnice Lenart. Neposreden prehod osnovnošolcev ter zunanji vhod, namenjen vsem občanom, zagotavljata stik z zanimivo knjižno ponudbo, ki jo z veseljem predstavi domačinka, knjižničarka Ana. Klop bod bujno lipo pred vhodom pa v toplejših mesecih vabi k listanju na svežem zraku ali k poslušanju zanimivih zgodb, ki jim z veseljem prisluhnejo tudi predšolski otroci bližnjega vrtca Cerkvenjak in osnovnošolci.

Image

Knjižnica Lenart

Nikova ulica 9
2230 Lenart

Tel.: 02 720 06 25
GSM: 031 571 682

E-pošta: info@knjiznica-lenart.si

Delovni čas

Odpiralni čas
Knjižnice Lenart:

Ponedeljek: 8.00 - 16.00
Torek: 8.00 - 16.00
Sreda: 10.00 - 18.00
Četrtek: 10.00 - 18.00
Petek: 7.00 - 15.00
Sobota: 7.00 - 12.00

 

 

Delovni časi krajevnih knjižnic

Delovni čas KK Voličina:

TRENUTNO ZAPRTA

Tel. št.: 02 720 06 25

Delovni čas Knjižnice Cerkvenjak:

Četrtek: 15.00 - 16.00 ure

Tel. št.: 02 720 06 25

Delovni čas Knjižnice Sveta Ana:

Torek: 15.00 - 16.00 ure

Tel. št.: 02 729 58 75

Občina Lenart
Občina Sveta Ana
Občina Cerkvenjak
Občina Sveta Trojica
Občina Sveti Jurij v Slovenskih Goricah
Občina Benedikt